eemhorst_logo

Activiteiten op De Eemhorst

Naast ons zorgaanbod biedt De Eemhorst een wisselend activiteitenaanbod, wat zowel in groepsverband als individueel wordt aangeboden. We werken met wisselende maandprogramma’s die aansluiten bij de wensen, behoeften en mogelijkheden van de bewoners. De visie van De Eemhorst, ‘licht, ruimte en bewegen’, de zintuigen, de seizoenen en het buitenleven spelen hierbij een grote rol.
Daar waar een bewoner niet meer in staat is naar buiten te gaan; nemen we buiten mee naar binnen.
eemhorst, zorginbeeld

Thema's

Natuur
Kijken en werken in de moestuin, bloemschikken, decoraties maken van natuurlijke (seizoens-) materialen, dieren aaien en verzorgen, wandelen langs de koeien, de bloemenperken en fruitbomen.

Beweging
Jeu de boules, kegelen, wandelen, samen fietsen op de duofiets; balspellen.

Spel
Denkspellen, puzzelen, themaquiz, bingo, bordspellen.

Muziek
Samen zingen, luisteren naar liedjes van vroeger, muziek passend bij een thema (de vier seizoenen, klassiek, dialect, Nationale feestdagen), optredens in de huiskamers en op het plein.

Herinnering
Samen kijken, luisteren en praten over vroeger (werk, school, huishouden, hobby’s, sport, vakantie) aan de hand van verhalen, attributen, afbeeldingen en film.

Smakelijke beleving
Groente uit eigen tuin oogsten, poffertjeskraam, ijscoman, Luikse wafels op het terras, oliebollen bakken.

Creatief
Boetseren, schilderen, kaarten maken, handwerken, handenarbeid.

Uiterlijke verzorging
Handmassage, voetbad.

Wat doen we nog meer?

Wekelijks ontvangen wij een externe fysiotherapeut voor een beweegactiviteit in groepsverband en een muziektherapeut voor individuele- en groepstherapie.
Maandelijks nodigen we wisselende gasten uit voor een muzikaal optreden, een toneel- of dansvoorstelling of een lezing.
Meerdere keren per jaar organiseren we een uitstapje zoals een museumbezoek, tuin- of natuurcentrum of het zwembad. De ondersteuning van familie en vrijwilligers is hierbij onmisbaar.

Vrijwilligers bieden ondersteuning op de woon-zorgboerderijen als gastheer/-vrouw, persoonlijk maatje, of begeleiding bij activiteiten en uitstapjes.

Daarnaast werken we samen met scholen in een programma om jong en oud met elkaar in contact te brengen.

Familienet

Door gebruik te maken van Familienet blijven familie en medewerkers op de hoogte van de activiteiten. Wekelijks plaatsen de activiteitenbegeleiders hierop beeldmateriaal zodat u weet wat uw dierbare zoal meemaakt. Familienet is een besloten digitaal platform, wat alleen toegankelijk is voor de familie.

Kerntaken bewaken

Door gebruik te maken van professionele activiteitenbegeleiders en vrijwilligers kunnen onze zorgmedewerkers zich richten op hun kerntaak: zorg verlenen.

Hierdoor bent u niet alleen zeker van een wisselend en passend activiteitenaanbod, maar voorkomen we ook dat activiteiten op de tweede plaats komen.

Zorg en activiteiten staan bij ons beiden op de eerste plaats.
eemhorst, zorginbeeld
Onze activiteitenbegeleiders helpen bewoners hun dag op een zinvolle en plezierige manier in te vullen. Ze stemmen de activiteiten steeds af op het doel dat ze willen bereiken, zoals ontspanning of vasthouden van het dagritme. Uiteraard houden ze daarbij rekening met de individuele wensen en mogelijkheden van de bewoner.

Koken

Wij werken met ons concept "Belevingsgericht eten" Het team kookt samen met de bewoners dagelijkse met verse ingrediënten. Dit gebeurt op vrijwillige basis en naar de mogelijkheden van de bewoner. Het heeft als doel de situatie van thuis zo veel mogelijk te benaderen.
In de zomers kunnen de bewoners zelf groente uit de moestuin oogsten en komen de lokale leveranciers zoals de bakker, slager en visboer gewoon aan huis. Net zoals vroeger.
eemhorst, zorginbeeld
Stacks Image 99
© De Eemhorst. Website: Quagga
De Eemhorst - Activiteiten